Gazdaság

2012.03.26. 05:38

Közbeszerzési mérleg

Tavaly az eredményesen lezárult önkormányzati közbeszerzési eljárások 58 százalékát zalaegerszegi kötődésű cégek nyerték, derült ki a közgyűlés elé került beszámolóból.

zaol.hu

Míg 2010-ben ötvenkettő, tavaly negyvenhárom közbeszerzési eljárást indított az önkormányzat. Kettő kivétellel hivatalon belül bonyolították le ezeket, külső szervezeteket bíztak meg azonban a búslakpusztai régi depónia okozta környezetszennyezés megállításának előkészítésével, valamint az iskolák informatikai fejlesztésére kiírt pályázat lebonyolításával.

A beszerzési testület tavalyi munkájáról szóló beszámolóból kiderült, hogy az eredményesen lezárult 31 eljárás 58 százalékát, vagyis tizennyolcat egerszegi kötődésű cégek nyertek. A legnagyobb értékű munkákra viszont általában budapesti vállalkozásoktól érkezett a legjobb ajánlat. Ilyen volt például az északi tehermentesítő út kialakítására hirdetett pályázat, amelyet 505 millió forintos vállalkozói díjért a budapesti Magyar Aszfalt nyert meg, vagy a már említett iskolai informatikai fejlesztés, amely közel 160 millió forintból valósult meg a fővárosi Aquis Informatika Zrt. vállalásában. Az előterjesztés ugyanakkor kiemeli, hogy a zalai cégek konzorciumi tagként, valamint alvállalkozóként is megjelennek a tenderekben, így a helyben maradó munkák aránya 58 százaléknál magasabb. A beszerzési testület tagjai sikeresnek ítélték a HPV oltóanyag megvásárlására vonatkozó eljárást, amelynek eredményeképpen az érintett 13 évesek 77 százaléka megkapta az oltást. Az önkormányzattal, mint ajánlatkérővel szemben nem indult tavaly jogorvoslati eljárás a közbeszerzési döntőbizottságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!