Gazdaság

2009.10.08. 02:28

Horvát kamarai kapcsolattal...

Varasd (hba) - A Varasd megyei kamara szervezésében horvát, magyar és szlovén üzletemberek találkoztak a múlt héten a horvátországi településen, melyen részt vett a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara delegációja is.

zaol.hu

A találkozón - melynek résztvevői a határokon átnyúló együttműködési lehetőségeket tekintették át - a kanizsai kamarát Dr. Polay József elnök és Cserti József alelnök képviselte. Mint előbbitől megtudtuk: a természetes horvát-magyar közös lehetőségek mellett a maribor-i és a graz-i kamara képviselője is erőteljesebb együttműködést szorgalmazott. Dr. Polay jelezte, hogy - kicsit talán a válság hatására is - erősödött a szomszédos országok érdeklődése egymás iránt, s mind többen ismerik fel a közös programok jelentőségét.

Az elnök azt is hangsúlyozta: külön öröm volt, hogy ezúttal szép számban kísérték el őket a találkozóra nagykanizsai üzletemberek, cégek képviselői, akik odakint jelentős érdeklődést tapasztalhattak az olajipari gépgyártással, a műanyag-feldolgozással, valamint a bio-fűtőanyagok előállításával foglalkozó dél-zalai vállalkozások iránt. A kanizsai kamara vezetői folytatták a varasdi kamarával még a nyár elején megkezdett tárgyalásokat, melyek egy közös, a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programra közösen benyújtandó pályázatról szólnak. A projekt célja, hogy a két régió üzletemberei találkozókon, szakmai vásárok keretében, tanulmányutak és közös szemináriumok révén gyakorlatiasabbá tegyék a közös munkát. S a tervek szerint szóba jöhetne egy közös elektronikus piactér létrehozása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!