Gazdaság

2014.09.17. 06:33

Hátizsákos pénzügyőrök a kempingekben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Zala megyei kempingek szolgáltatásait ellenőrizték. A vizsgálatok közel harmadában jogsértéseket tapasztaltak és kiszabtak 3,2 millió forint bírságot.

NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága közleményben arról tájékoztatta a zaol.hu-t,  hogy a pénzügyőrök 53 esetben ellenőrizték Balaton-parti kempingek szolgáltatásait. Eközben faházakat, apartmanokat és sátorhelyeket is béreltek és az életszerű szituációk megteremtése érdekében a kempingekbe többször kerékpárral vagy motorokkal érkeztek, mintha kiránduláson, vagy kerékpártúrán vennének részt.

Az ellenőrzések alkalmával kiderült, hogy négy kemping a szállás igénybevételéről nem állított ki számlát, míg 11 esetben nem kaptak különböző szolgáltatásokról, ételrendelésről, vacsoráról, illetve teniszpálya használatról szóló nyugtát vagy számlát.

A NAV a különböző jogsértések miatt 3,2 millió forint mulasztási bírságot szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!