BGE

2017.11.06. 13:53

Fókuszban a fenntarthatóság a BGE programján

ZALAEGERSZEG A környezettudatosságot és fenntarthatóságot helyezte a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kara annak a három napos programsorozatnak a központjába, ami tegnaptól szerdáig számos előadás és tréning során nyújt információkat a résztvevőknek jó gyakorlatokról, módszerekről, projektekről.

Hajdu Péter

Arnhoffer András a Zalavíz tevékenységéről beszél Fotó: Pezzetta Umberto

Lambertné Katona Mónika dékán a tegnapi megnyitót követően 5 éve a zöld úton címmel tartott előadást a felsőoktatási intézmény Zöld Campus nevű, több mint 143 millió forint támogatással megvalósított mintaprojektjének gazdasági és szemléletalakító jelentőségéről. A dékán a program kapcsán szólt az intézményben működő geotermikus rendszerről és a bevezetett komplex energiahatékonysági megoldásokról, a víztakarékos megoldásokról és az épületek egy részét ellátó napelemes kiserőművekről.

Arnhoffer András a Zalavíz tevékenységéről beszél
Fotó: Pezzetta Umberto

Balázsné dr. Lendvai Marietta docens a jubiláló Zöld Campus eddigi eredményei között a tágabb környezet számára szervezett programjaik kapcsán többek között elmondta, az öt év alatt több mint 7 ezer látogatót vonzottak a bemutatóik, rendezvényeik. Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt elsősorban, hogy a közmű szolgáltató mit tesz az alaptevékenységén felül a fenntarthatóság és a környezetterhelés csökkentése érdekében. A nap folyamán a hulladékkezelésről, illetve egy általános iskolai gyakorlatról is előadások hangzottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!