Tízmázsányi gyönyörű ponty

2019.09.11. 13:00

Fejlett példányokat engedtek a galamboki horgászvízbe

Tízmázsányi háromnyaras pontyot telepített kedden délelőtt a falu határában lévő tóba a Galambok és Vidéke Horgászegyesület.

Horváth-Balogh Attila

Kiglics László és Kápolna László két szép példányt mutat az egyesületi tagok gyűrűjében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Solymos Lajos, az egyesület elnöke elmondta: ezúttal a Tógazda Halászati Zrt. marcali halastavából hoztak 3-4 kilogrammos gyönyörű pontyokat a galamboki horgászvízbe. Idén összesen 57 mázsányi halat telepítettek a 9,2 hektáros tóba, ebből 10 mázsa amur volt, a többi ponty.

Kiglics László és Kápolna László két szép példányt mutat az egyesületi tagok gyűrűjében Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– És ezzel még nincs vége, az ősz folyamán csukát, keszeget és pontyot telepítünk, összesen 25-30 mázsát – árulta el Solymos Lajos. – Mindez annak köszönhető, hogy a bevételeink nagyobb részét folyamatosan visszaforgatjuk a tó halállományának növelésére. Úgy érezzük, ez pozitívan köszön vissza, hiszen a napijegyekből már utánnyomást kellett rendelnünk. Ez idáig körülbelül 600-700 napijegyet értékesítettünk, ami azt gondolom, szép eredmény, mert azt jelenti, hogy a horgászok is elégedettek.

Solymos Lajos végül azt is közölte: az egyesület jelenleg közel 200 tagot számlál, idén több mint 30 új horgász lépett be a szervezetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!