Gazdaság

2017.04.15. 13:23

Fejlődni akkor is lehet, ha kicsi a falu

Fűzvölgy – Befejeződött a szoborpark kialakítása, a faluház felújítása, most pedig a jegyzőség épületének korszerűsítése zajlik a faluban.

Horváth-Balogh Attila

A fejlesztésekről Szabó István polgármester beszélt.

– Adósságkonszolidációs pályázati pénzből, közel 3 millió forintból újíthattuk fel a faluházat és a jegyzőség épületét – bocsátotta előre a polgármester. – Mindkét épületen kicseréltük a nyílászárókat, a faluháznál belső festés is történt, a jegyzőség épületének külseje pedig ezen a héten szépül meg. – Három hete pedig befejeztük a falu orvosi rendelőjének tatarozását is, azt viszont már nem az adósságkonszolidációs pénzből, hanem egy sikeres pályázatnak köszönhetően – folytatta Szabó István.

A településvezető azt is elmondta: a jegyzőség épülete modern, hőszigetelt nyílászárókat kapott, melyektől némi energiaköltség-megtakarítást is remélnek. Viszont ebből a forrásból a falazat külső hőszigetelése nem valósulhat meg, az egy következő pályázat eredménye lehet majd, amennyiben lesz ilyen kiírás. Korábban már nyújtottak be ilyen irányú pályázatot, ám akkor nem tudták hozni a kiírásban elvárt minimális energiamegtakarítást, ezért nem pályázhattak.

„Vízmértékben legyen ám az az ablak!” Ezt ugyan nem mondta Szabó István polgármester (jobbról) a kivitelezést végző Takács Tibornak, de akár mondhatta is volna – ha nem lenne elégedett a munkával
Fotó: Horváth-Balogh Attila

– A jegyzőség belső festését pedig valószínűleg önerőből kell majd elvégeznünk – jelezte a polgármester. – Ám mivel ezt az épületet három falu, Fűzvölgy, Homokkomárom és Hosszúvölgy tartja fenn, szerintem ennek nem lesz akadálya, a munkálatokról már egyeztettem is a másik két polgármester kollégával.

Szabó István arról is beszélt: saját forrásból játszóteret építettek a település kisgyermekeinek, ilyen ugyanis ezidáig nem volt Fűzvölgyön. Maga az építés ténye pedig jelzi, hogy igény volt a beruházásra, szerencsére, van utánpótlása az öregedő nemzedéknek. Szabó István hozzáfűzte, mivel Fűzvölgy sok látványossággal nem büszkélkedhet, néhány éve elkezdtek kialakítani egy szoborparkot. Ennek két utolsó alkotása nemrég készült el.  A szobrokkal Árpád vezérnek, Szent Istvánnak, Szent Lászlónak, Szent Erzsébetnek, továbbá az 1956-os és az 1848-as eseményeknek, illetve Nagy-Magyarországnak állítanak emléket.

A közeljövő tervei közt említette, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel együttműködésben szeretnék megoldani a vízelvezetést a településen, ugyanis a 138 lelket számláló falut átszelő út egy oldalra lejt és az esővíz a házak alá folyik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!