Gazdaság

2011.05.13. 02:28

Faipari inkubátorház épül

A Zalaegerszegről kivezető északi körforgalom zalaszentiváni kijárata mellett megkezdődött az alapozása a faipari inkubátorháznak. A beruházás indítását csütörtökön alapkőletétellel ünnepelték meg.

Hajdu Péter

A beruházó BIGIMP Kft. az Új Széchenyi Terv 124,6 millió forint támogatásával vágott bele a munkába, amelynek eredményeképpen egy több mint 1200 négyzetméter hasznos alapterületű, faipari inkubátorházat hoz létre. A beruházás eredményeként 5 műhely és 5 iroda, oktatóterem és egy 500 négyzetméteres raktár létesül. A tegnapi alapkőletételen Gyutai Csaba polgármester méltat-ta a vállalkozás jelentőségét, amely illeszkedik a városi gazdaságfejlesztő programba, a kisebb vállalkozások segítésével. Nagy Lajos, a BIGIMP Kft. ügyvezetője elmondta, a létesítmény várhatóan augusztus végén kerül átadásra, és 8 induló vállalkozás találhat otthont ben-ne. Ezenkívül együttműködési megállapodást írtak aláa Deák-szakközépiskolával, amelynek tanulói ott tölthetik majd gyakorlati idejüket. Őszre a beruházó is oda költözteti majd át a Báthory utcából a kinőtt fatelepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!