tudás és a gazdaság

2018.05.17. 11:30

Elismeréseket, díjakat adtak át a kanizsai kamarában

A minap tartotta éves küldöttgyűlését a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvény első részében gazdaságpolitikai elő­adást hallhattak a meghívottak, majd a kitüntetések átadására is sor került.

Pásztor András

Díjazók és díjazottak. Középen dr. Polay József, a kamara elnöke Fotó: Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

Köszöntés és előadás

A küldöttgyűlés tagjait elsőként dr. Polay József, a városi kamara elnöke és Dénes Sándor polgármester köszöntötte. Ezt követően dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke tartott gazdaságpolitikai előadást. Ennek során kitért az ország eddig elért eredményeire és a jövő szempontjából kiemelte, hogy fontos a fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtése.

Ezek között említette a jelenlegi gazdaságpolitika finomhangolását, a költségvetési fegyelmet, valamint a termelékenység és hatékonyság javítását. Elmondta, hogy a kamara fontosnak tartja a további bérfelzárkóztatást, amelyben a kormányzat és a munkaadók együttműködésére van szükség. Lényegesnek nevezte a gazdaság további fehérítését, a szakképzett munkaerőt, valamint a munkaerőpiaci technikák újragondolását. Mint elhangzott: a kamara szorgalmazza a tudás és a gazdaság összehangolását a digitális és nyelvkészség fejlesztését, és az Ipar 4.0-ba való bekapcsolódást. A kamara arra törekszik, hogy ezen folyamatokban betöltse a híd szerepét a gazdaság és a kormány között, és teljes súllyal képviselje a vállalkozók érdekeit.

Díjazók és díjazottak. Középen dr. Polay József, a kamara elnöke Fotó: Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

Átvették a kitüntetéseket

Ezt követően kitüntetések átadására került sor. Kiváló Gyakorlati Képzőhely díjat kapott Kalocsai Imréné egyéni vállalkozó, kozmetikus, Kiss József egyéni vállalkozó, a Kaszinó Étterem vezetője és a Start Oktatási Kft. Nagykanizsa Szakképzéséért díjat vehetett át a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolája. Az Év Vállalkozása díjat az Avius Kft., a Netta-Pannonia Kft., a Printec BB Kft., a Kanizsa Ablak Kft. és a Metaplus Kft. kapta. A Nagykanizsai Kamarai Gazdaságfejlesztésért díjat Kurucz István, a Siroma Plast Kft. ügyvezetője, Kalmár István, a Kanizsa-Mark Bt. ügyvezetője, Wilhelm Huber, a Heat-Gázgép Kft. ügyvezetője vehette át. Emellett gyémántfokozatú jubileumi díszoklevéllel jutalmazták Bicsák Miklóst, aki 50 éve indította könyvkötő vállalkozását. Kamarai életműdíjat kapott György Pál, a Pamafix Kft. ügyvezetője.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara javaslatára városi kitüntetést kapott nagyvállalati kategóriában a DAB Pumps Hungary Kft., míg kkv kategóriában a Villtek Kft. és Kondricz Albert egyéni vállalkozó tevékenységét ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!