Nők a családban és a munkahelyen

2018.10.03. 10:00

Család és KarrierPONT Zalaegerszeg belvárosában

A Keresztury VMK, a Zalaegerszegi Női Szalon és a ZALÁÉRT Egyesület konzorciuma a „Nők a családban és a munkahelyen” című pályázat keretében Család és KarrierPONT Zalaegerszeg néven nyáron nyitotta meg szolgáltató és információs központját Zalaegerszeg belvárosában.

Arany-Horváth Zsuzsa

Drávecz-Egyed Enikő Fotó: ZH

– A központ elsődleges célja a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, valamint a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel, különös figyelmet fordítva az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítésére – tájékoztatott Drávecz-Egyed Enikő projektmenedzser.

– Feladatunk közé tartozik a térségi szereplők közötti kezdeményezések összehangolása, partnerségek erősítése, problémák felvetése, megoldások kidolgozása az atipikus foglalkoztatás területén, a helyi vállalkozások munkaerőés képzési igényeinek feltérképezése, ügyfeleink részére szakmai és kulcskompetenciáik fejlesztése, és az élethoszszig tartó tanulás érdekében fejlesztési lehetőségeket biztosítunk. Az iroda tevékenységei révén a munkaképes korúak foglalkoztatottságának növelését kívánja elősegíteni, egyúttal csökkenteni az álláskeresők és az inaktívak arányát a térségben. Mindezekhez lehetőséget kínál a Család és KarrierPONT Zalaegerszeg a munkába állást és a munkában maradást megkönnyítő szolgáltatásai révén.

Drávecz-Egyed Enikő
Fotó: ZH

A központ többek között ingyenes tanácsadásokat nyújt – nem csak nőknek (!) – egyénileg és csoportos formában, képzéseket, tréningeket workshopokat szervez. Igyekszik feltárni a térségben elérhető szabad álláshelyeket, különösen az atipikus foglalkoztatási formákra koncentrálva, s segíti az ügyfeleit visszailleszkedni a munka világába. A Család és KarrierPONT Zalaegerszeg szolgáltatási között kiemelt figyelmet kapnak az egyén sajátos élethelyzetét figyelembe vevő és a munkaerőpiac igényekhez köthető szolgáltatások, úgy mint az egyénre szóló munkaerőpiaci, jogi, társadalombiztosítási, szociális és pszichológiai tanácsadás, workshopok, tréningek, képzések, annak érdekében, hogy a résztvevők munkaerőpiaci esélyei és elhelyezkedési lehetőségei növekedjenek.

– A szolgáltatásaink között kiemelt szerep jut a fejlesztésre is. Elsősorban a munkahelyi előrelépést, soft skillek erősítését, vállalkozói hajlandóságot, önfoglalkoztatást elősegítő képzéseken való részvételre van lehetőség, mint például nyelvi, digitális, vállalkozási ismeretek képzések. Mindemellett szükségét érezzük az önismereti és személyiségfejlesztő és mentális erősítő tréningek biztosítására.

A Család és KarrierPONT Zalaegerszeg munkatársai küldetésüknek érzi a munka és a magánélet összehangolásának segítését, a pozitív példák bemutatását, a család mindenek feletti fontosságának erősítését és az énidő tartalmas megélését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!