Gazdaság

2017.06.18. 18:45

A szőlőhegy fontos a fiatal gazdáknak is

PUSZTASZENTLÁSZLÓ A helyi Újhegyi Borbarátok Egyesülete szervezésében kézműves napot tartottak a közép-zalai község melletti dombháton.

Gyuricza Ferenc

A szombati nagyszabású rendezvényt a szőlőművelés és a borkultúra népszerűsítését, illetve a falut övező dombhát fejlesztését is célul tűző civil szervezet vállaltan hagyományteremtő szándékkal rendezte meg - tudtuk meg az egyesüket elnökétől.- Tartottunk már közösségi rendezvényeket az Újhegyen, a kézműves nap azonban egy olyan új kezdeményezés, amit minden évben szeretnénk megismételni - foglalta össze Kaj István.

Pöszér József kádár munkáját Cseresnyés Péter államtitkár (középen) és Kaj István figyeli

Az egyesület elnöke azt is elmondta: mintegy ötven gazdának van szőlőbirtoka az Újhegyen, s amire nagyon büszkék: nincs elhanyagolt terület a dombháton. Sok a fiatal tulajdonos, ők abban is ambiciózusak, hogy a szőlőhegyet továbbfejlesszék. Elsősorban nekik köszönhető, hogy a táj és az ültetvények is gondozott képet mutatnak.

A rendezvény megnyitóján - amelyen Cseresnyés Péter államtitkár is részt vett - Varga János polgármester a fejlesztési terveiket is ismertette. Mint mondotta, az idegenforgalom érdekében egy 12 méter magas kilátó épül a dombhátra, valamint a közeli Pusztaedericsről áttelepítenek egy boronás pincét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!