Gazdaság

2018.10.30. 15:24

Majdnem betakarították az összes kukoricát Zalában

A kukorica 97 százalékát betakarították Zala megyében, a hektáronkénti átlagtermés 8,8 tonna – tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke kedden az MTI-t.

MTI

A kukorica hektáronkénti átlaghozama 1,75 tonnával haladta meg a tavaly termett mennyiséget. A 25 355 hektárnyi területről betakarított termés megfelel az előírásoknak, fuzárium fertőzés miatti toxint nem találtak – közölte Süle Katalin. Hozzátette: a gazdálkodók jó ütemben tudják végezni az őszi munkákat, október végére a munkák 90 százaléka (az őszi mélyszántáson kívül) már befejeződött.

Az őszi búza kivételével már valamennyi szántóföldi növényt elvetették. Az őszi búza több mint 80 százaléka került a földbe, a tervezett vetésterület 29 840 hektár.

Repcét 16 109 hektáron termelnek, őszi árpát 3305 hektáron, rozst 180 hektáron, triticalét pedig 1290 hektáron vetették el Zala megyében.

Az elmúlt napokban esett csapadék, és a szokatlanul magas hőmérsékletnek köszönhetően a vetések jól fejlődnek, a tél beálltáig várhatóan kellően megerősödnek – mondta az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!