Mediáció, épületenergetika és kompromisszumkészség

2018.12.18. 11:30

A nagykanizsai Varga Zoltán lett az év vállalkozója

Varga Zoltán beruházásszervező közgazdász eddigi munkáját a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöksége Az év vállalkozója 2018 díjjal ismerte el.

Horváth-Balogh Attila

Varga Zoltán a díszes oklevéllel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A nagykanizsai kötődésű, de egy ideje már a fővárosban élő és dolgozó szakember december 7-én, a hagyományosan közvetlenül a Prima Primissima gála előtt lebonyolított XX. Vállalkozók Napja című rendezvényen vehette át a rangos elismerést.

– A díjat a Prima Primissimával együtt Demján Sándor, az idén március végén elhunyt híres üzletember, vállalkozó alapította – bocsátotta előre Varga Zoltán. – Azok a vállalkozások kaphatják meg, amelyek az alaptevékenységük terén, vagy azzal nem feltétlenül összefüggésben társadalmi szempontból is jelentős munkát végeznek, vagy eredményt érnek el. Esetemben az indoklás úgy szólt, hogy a 2009-es válságot követően olyan munkaszervezési módszert dolgoztam ki, aminek köszönhetően több építőipari cég, szakértői, mérnöki iroda – sokakkal ellentétben – nem volt kénytelen abbahagyni a tevékenységét, hanem még fejlődött is létszámban, tudásban, valamint az árbevétel tekintetében.

Varga Zoltán a díszes oklevéllel
Fotó: Szakony Attila

A társadalmi érintettséget az adja, hogy a munkánk révén számos társasház (de családi ház is) megújult, jelentős energetikai korszerűsítésen esett át Zalában és Somogyban. Harmadsorban pedig az üzleti életben kifejtett mediációs tevékenységemet és azt ismerték el a díjjal, hogy az üzleti életben a konszenzusos hozzáállást képviselem.

Zalából még Németh Pál, a faiparban érdekelt Fabak Kft. és Borbíró Frigyes, illetve Bors Attila, a Bíbor-Fa Termékgyártó és Kereskedelmi Bt. ügyvezetői vehették át idén „Az év vállalkozója” elismerést. Nagy Zoltán, az anyagmozgató és anyagfeldolgozó berendezések gyártásával foglalkozó zalaegerszegi 3B Hungária Kft. ügyvezetője pedig Magyar Gazdaságért Díjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!