Magyarok Kenyere

2019.08.16. 07:00

A muramenti gazdák is gyűjtötték a búzát

Idén is rengeteg búzát gyűjtött a Letenyei Polgári Egylet és a Muramenti Gazdakör a Magyarok Kenyere országos programhoz. A két szervezetvezetője,VidaLászló sajtótájékoztatón elmondta: a térségi búzagyűjtő naphoz nagyon sok letenyei és környékbeli gazda csatlakozott.

Szabó Zsófia

Vida László és Süle Katalin a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

– Tavaly novemberben, a megyei agrárkamara szervezte lisztátadó napon a Letenyei Óvodákért Kincsesládikó Alapítványa is száz kiló liszthez jutott – mondta az akció értelméről Vida László, hozzátéve: jövőre is csatlakoznak a programhoz.

Vida László és Süle Katalin a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke jelezte: ez évtől már a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége koordinálja a programot.

– Az egész Kárpát-medence magyarok lakta területén gyűjtötték az adományokat – tudatta az elnök. – Zalában lezárult a gyűjtés, a búza innen Letenyéről a muraszemenyei gyűjtőpontra, majd a tüskeszentpéteri malomba kerül. A részvétel fontos, hisz sok civil szervezet, köztük rászorulók is, örömmel fogadják majd az adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!