Itthonról otthonra

2018.10.02. 07:00

A helyi termékek fogyasztására ösztönzik a gyerekeket Nagykanizsán

A mezőgazdaság sokszínűségéről, az egészségtudatos táplálkozásról, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás előnyeiről tartott rendhagyó tanórát tegnap a Batthyány Lajos Gimnázium 5., 6. és 7. osztályosainak Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője, a szervezet zalai elnöke.

Horváth-Balogh Attila

Az Itthonról otthonra című sorozat előadásait az indulás óta eltelt 1 évben országszerte körülbelül 3500 gyermek hallhatta már és a program ötletgazdája, Süle Katalin tapasztalatai szerint az elhintett mag termékeny talajra hullt.

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

- Arra igyekszünk minden alkalommal ráirányítani a gyerekek figyelmét, hogy a lakhelyükön, az adott térségben milyen helyi termékek lelhetők fel, mik azok az alapvető élelmiszerek, amelyek elérhetők helyi termékként, s mindig hangsúlyozzuk, ha ilyet vásárolnak, akkor magyar termelőt, a magyar gazdaságot támogatják – magyarázta Süle Katalin. – Egyúttal az állati és növényi termékek fogyasztására, az egészséges táplálkozás jelentőségére is felhívjuk a figyelmet. Az előadás anyagának előkészítésébe táplálkozástudománnyal foglalkozó szakembereket is bevontunk. Egy év után az a tapasztalatom, hogy a gyerekek részéről nagy az igény a helyi, ízletes és egészséges élelmiszerekre, sok esetben sajnos, arról kapunk képet, hogy meglehetősen egysíkú a táplálkozásuk.

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint minden helyszínen, a tegnapin is részt vettek termelők, akik jóvoltából a gyerekek meg is kóstolhatták a helyi termékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában