Gazdaság

2009.06.06. 05:19

560 milliós segítség

Gelse, Zalaegerszeg - A két településen támogatási szerződéseket írtak alá: az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja három projektet mintegy 560 millió forinttal támogat.

Zalai Hírlap

Gelse önkormányzata 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló, 1,3 milliárd forintos összköltségű, szállodaépítési projekt megvalósításához. A támogatási szerződést Rácz József polgármester és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséget vezető Horváth Jácint írta alá. A várhatóan jövő év végére elkészülő 73 szobás, négycsillagos zöld hotel szolgáltatásaival hozzájárul az 1200 fős település turisztikai fejlődéséhez, illetve munkahelyeket is teremt. A közbeszerzési eljárás után várhatóan ősszel kerül sor az alapkőletételre.

Zalaegerszegen szintén Horváth Jácint, valamint dr. Gyimesi Endre pogármester voltak az aláírók: a város északi iparterülete közművesítésének első ütemére (a beruházás 275 millió forint értékű, a támogatás 82 millió forint), illetve egy mikrovállalkozásokat segítő inkubátorház építésére (a teljes költség 416, a segítség 332 millió) nyert pénzt. Előbbi munka idén decemberben, utóbbi jövő júniusban zárul. (További részletek itt.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!