Gazdaság

2017.02.02. 19:55

A hazai turisztika gálatalálkozója zalaiakkal

Budapest-Zalaegerszeg - Szerdán este tartották az immár hagyományos hazai turisztikai gálaestet a fővárosi Kongresszusi Központban, amelyen zalai fesztiválszervezők is jelen voltak.

Arany Horváth Zsuzsa

A megyeszékhely a Tompa Gábor igazgató vezette Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. által - a város hathatós támogatásával - szervezett Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál őszi programsorozattal immár harmadszor szerepel az országos gálán, amelyet 25. alkalommal rendeztek meg. (A szervezők az egerszegi rendezvényeikért korábban elnyerték az európai fesztivál minősítést.) Budapesten Zala megyét képviselte továbbá Nagykanizsa a Fánkfesztivál elnevezésű egyedi városi programmal, valamint Hévíz városa a Régi Idők Fesztiváljával. Mellettük a fesztiválszervezők közül jelen voltak a budapesti bornapok, a szarvasi szilvanapok, a szőregi rózsaünnep, illetve a bajai és a szegedi halászléfesztivál rendezői.

Zalai delegáció: Takács András, Tompa Gábor, Nagy Péter, Miklós Beatrix, Kocsis Klaudia, Köves Eszter, Kelemen Attila, Miklós Péter Fotó: Kvártélyház

Tompa Gábortól megtudtuk: a résztvevők szakmai előadások mellett nemzetközi trendekről, aktualitásokról is tájékozódhattak a kiállítás kínálata és a meghívott külföldiek jóvoltából.

Bienerth Gusztáv, a leköszönt turisztikai kormánybiztos az évadnyitón az MTI tudósítása szerint elmondta: a turizmus átalakítása befejeződött, adott a dinamika és az új feltételrendszer ahhoz, hogy 2017 kivételes éve legyen az ágazatnak. Meghatározó korszakot zárt le a kormány, az új struktúra felállt, a többletforrások elosztása megtörtént a négy kiemelt turisztikai célpontnak. - közölte.

Összesen 16 turisztikai szakember, illetve szervezet vette át ezen az estén a szakmai szervezetek díját, az év egészségturizmus menedzsere díjat a nagykanizsai Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke kapta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!