Gazdaság

2015.03.02. 15:40

A kisvállalkozók helyzete és szerepe

Békéscsaba - Stratégiai partnerséget kínál a KKV szektor a kormánynak, hangzott el pénteken azon a konferencián, amelyet a KKVHáz mozgalom tavalyi országos döntőjét megnyert csapat székhelyén tartottak, Békés megyében.

Gulyás József vezérigazgató, a KKVHáz mozgalom ötletgazdája és megvalósítója a kis- és középvállalkozói szektor fontosságáról elmondta: a GDP 50 százalékát állítja elő, a munkavállalók 75 százalékát foglalkoztatja, a munkáltatók 99 százaléka ebben a szektorban dolgozik, az exportból pedig 27 százalékkal részesednek a kis- és középvállalkozások.

Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a pályázati források kiemelkedő szerepét hangsúlyozta a gazdaságfejlesztésben. Felhívta a figyelmet arra az újabb MNB növekedési hitelcsomagra, amely mint fogalmazott alapjaiban változtatja meg az eddig hitelképtelennek ítélt vállalatok finanszírozását. Hozzátette, a gazdaság a kis- és középvállalkozásokon nyugszik, ezek támogatását továbbra is kiemelten kezeli a kormány. Rámutatott, hogy a szakképzésben változások lesznek, hogy megfelelő tudású a kkv-szektort is kiszolgáló szakembergárda álljon rendelkezésre hazánkban.

Jobbról Gulyás József, a KKVHáz vezérigazgatója, mellette Kázmér Judit, a PLT stratégiai ügyvezető igazgatója Fotó: KKVHáz

A csúcstalálkozón jelen volt a KKVHáz mozgalom kiemelt médiapartnereként lapunk kiadójának, a Pannon Lapok Társaságának a küldöttsége is. Kázmér Judit stratégiai igazgató hozzászólásában kifejtette: a megyei újságok azzal szolgálhatják hatékonyan a kis- és középvállalkozók érdekeit, ha gyors és pontos információkat közvetítenek számukra, tudásbázist szolgáltatnak, valamint folyamatosan bemutatják a pozitív példákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!