Gazdaság

2014.06.17. 08:48

Felszámolják a Gulliver játékkereskedő céget

Eredménytelenül zárult a Gulliver Kft. tavaly indult csődeljárása, a bíróság megállapította a cég fizetésképtelenségét és elrendelte a felszámolását, a hitelezői igények feldolgozása folyamatban van - közölte a Duna Libra Zrt. kijelölt felszámolóbiztosa az MTI érdeklődésére kedden.

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény rendelkezései szerint a hitelezőknek a felszámolást elrendelő végzés közzétételétől számított 40 napon belül kell bejelenteni követeléseiket a felszámolónak. Ez június 15-én vasárnap járt le.

Emlékeztetett: a Fővárosi Törvényszék a Gulliver Kft. felszámolási eljárásáról szóló határozatát május 6-án tette közzé. Az eljárásban 190 hitelezői igény érkezett, a hitelezői igények összegszerűségének feldolgozása folyamatban van - közölte Kovács Zoltán.

A Gulliver tavaly decemberben folyamodott csődvédelemért, azt követően, hogy számlavezető bankja a karácsony előtti héten felmondta a szerződését és inkasszózott. A cég 27 boltja (a Bambini bolthálózat üzleteivel együtt) december 21-én szombaton zárt be, a webáruháza pedig már előző este leállt. Az akkori összesítés szerint a játékkereskedelmi vállalat közel hárommilliárd forinttal tartozik 148 hitelezőnek. A vállalat egy korábbi ajánlata szerint a raktáron lévő árukészletének eladásából csökkentette volna tartozásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!