Gazdaság

2013.05.02. 06:30

Készen áll vállalkozása vezetésére?

Megvan a terv, rendelkezésre áll a kezdőtőke, de vajon készen állsz e te magad egy valódi vállalkozás vezetésére?

Horváth-Németh Krisztina

A céged és önmagad képviselete nagyfokú önállóságot, magabiztosságot és természetesen proaktivitást igényel, melyek életszemléletedben, érzéseidben és tetteidben egyaránt tükröződnek. Ehhez mindenekelőtt képessé kell válnod arra, hogy a tapasztalataidat – legyen szó akár a kudarcokról, akár a sikerekről – a lehető leghiggadtabban és valóban reálisan értékelhesd, illetve nyitott maradj a folyamatos fejlődésre.

Amíg negatív érzések kísérik próbálkozásaidat, ingadozol saját sikerességedet illetően, kezdj el foglalkozni saját „jól-léteddel”. Az életviteledet ugyanis nagyban befolyásolja közérzeted, kreativitásod és motivációd erőssége. Táplálkozásod, fizikai és szellemi aktivitásod harmonikus egységben szolgálhatja testi-lelki egészséged. A napi rendszer felépítése nagyban hozzájárul a kiegyensúlyozott energia-felhasználáshoz.

Önmagad még teljesebb megértéséhez, a stresszoldáshoz és képességeid fejlesztéséhez használhatsz olyan módszereket, mint például a kineziológia, a reiki, az úgynevezett családállítás, a kommunikációs tréningek, az agykontroll, írás (például naplóvezetés, versek, novellák írása), pszichodráma, jobb agyféltekés rajzolás, továbbá sport.

Ahhoz, hogy miként viselkedj proaktív munkavállalóként élesben, egy valódi állásinterjún, a legközelebbi írásomból meríthetsz ötleteket. Addig is sikeres megújhodást kívánok!

Ezek is érdekelhetik