Gazdaság

2012.04.02. 17:25

Rókaimmunizáció Zalában: április 19-24. között ebzárlat és legeltetési tilalom

Zala megyében április 19-24. között kerül sor a rókák tavaszi immunizációjára. Ez idő alatt az állategészségügyi hatóság ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az érintett területeken.

Hajdu Péter

Az évente két alkalommal, tavasszal és ősszel végrehajtott immunizációs kampány lebonyolításának fontosabb tudnivalóiról tartottak tájékoztatót hétfőn a hivatásos vadászok számára a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságán.

Lázár Attila vadászati, halászati osztályvezető ismertette a tavalyi vadászati év fontosabb adatait, majd a kötelezettségek betartására hívta fel a vadászok figyelmét, elsősorban a nagyvadazonosítók használatára.

A rókák veszettség elleni immunizációját végző Hubertus Kft. programvezetője, Heltay András a tavaly őszi kampány kapcsán elmondta, összesen 41 627 négyzetkilométeren 833 ezer adag veszettség elleni vakcinát juttattak ki az ország nyugati-déli-keleti sávjában, nagyrészt repülőgépekről. Magyarországon tavaly nem találtak veszett vadat vagy háziállatot, viszont a szomszédos országokban nem ilyen jó a helyzet. Ukrajna, Románia, továbbá déli szomszédaink, elsősorban Szerbia területei fertőzöttek, s ezért nálunk is folytatni kell az immunizációt.

Zala megyében április 19-től 24-ig kerül sor a csalianyagokba ágyazott immunizációs szerek repülőgépről történő kijuttatására. A megye kisebb részén, 11 társaság területén ez nem lehetséges, ott kézzel szórják ki az immunanyagot. Az említett időpontok között ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!