Gazdaság

2012.04.10. 07:32

Csökken a NAV játékadó-bevétele

Csökken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) játékadó-bevétele: januárban 6,756 milliárd, februárban 6,449 milliárd, márciusban 5,970 milliárd forint folyt be a költségvetésbe - írja a Világgazdaság.

MTI

A lap keddi száma szerint a "fapados" játékautomaták megszűnésével és a szerveralapúak elterjedésével átrendeződés tapasztalható a szerencsejáték-piacon. Valószínűleg ennek is betudható, hogy az idén hónapról hónapra csökken a NAV játékadó-számlájára befolyó összeg. "Egyelőre nem tudni, miként teljesít a magyar gazdaság, befolyik-e a várt összeg a játékadóból" - mondta Varga Árpád. A NAV elnökhelyettese szerint bizakodásra ad okot, hogy a hivatal eddig szinte minden évben tudta vagy megközelítőleg tudta teljesíteni a költségvetési törvényben foglaltakat.

A novemberi adóemelés előtt még több mint 20 ezer nyerőgép üzemelt, április 3-án a NAV adatai szerint 6.591 darab, játékadó-fizetési kötelezettséggel érintett pénznyerő automata volt. Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) elnöke a lapnak azt mondta, hogy a ténylegesen adót fizető gépek száma nem lehet több négyezernél, a nyerőgépekből havonta befolyt játékadó pedig aligha haladhatja meg a tavalyi átlagos havi játékadó-bevételt, ami 2,4 milliárd forint volt az ágazatban. Kiemelte: a nyerőágazat szereplői örülnének a legjobban, ha még 6.591 automata után képesek lennének adót fizetni a vállalkozók.

A játékadó tavaly novemberben a korábbi ötszörösére emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!