Gazdaság

2012.03.27. 05:48

Faedények mesterfokon

Zala Megyei Népművészeti Egyesület a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Kézműves Akadémiája keretében szervezett képzést 3 népművészeti szakágban.

Kerkai Attila

A hét végén a Gébárti Kézműves Házban összesen 38 magyar és szlovén résztvevő ismerkedett faedénykészítéssel, nemezeléssel és szalmafonással. A képzés lényege a szlovén-magyar együttműködés erősítése, a tárgyak elkészítéséhez szükséges ismeret átadása, mely a későbbiekben otthon gyakorlatra fordítható hobbi szinten. A három éve futó szlovén-magyar projekt a végéhez közeledik, melynek tapasztalatait majd májusban Szombathelyen konferencia mutatja be. Addig is a zalai egyesület népi design vándorkiállítása még megtekinthető áprilisban a Göcseji Falumúzeumban és további két helyszínen Szombathelyen.


A Kézműves Akadémia nyáron befejeződik, de a második etap is további ingyenes képzést, tábort, kézműves pályázatok lebonyolítását teszi lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!