Gazdaság

2012.01.02. 06:38

Turizmus: betartották-e a szabályokat Hévízen?

Pálfiné Altinger Gyöngyi szerint hatalmasat hibázott a hévízi önkormányzat, amikor szabálytalanul végzett idegenforgalmiadó-ellenőrzést. Emiatt több helyen is panaszt tett, állásfoglalást kért.

Sámel József

Papp Gábor polgármester a panaszra a következő választ adta: a cél az volt, hogy segítsük a lakosságot a szabályok megismerésében. Ezért szállásadással, adóztatással kapcsolatos tájékoztató anyagokat bocsátottunk ki, és nem általános, hanem adatgyűjtési célú ellenőrzéseket végeztettünk. Erre vonatkoztak - a kisegítő adóellenőri szabályok mintájára kötött - a megbízási szerződések. A szerződések kötelezték a megbízottakat a vonatkozó, így többek között az adatkezelési, titokvédelmi szabályok betartására, amelyek jogszabályi kivonatát egyébként a megbízottak megkapták, kioktatásuk is megtörtént. A jogszabályi előírások betartásának kötelezettségét a megbízottak - így Pálfiné is - szerződéseik aláírásával elismerték, vállalták, ez kötelezi őket. Egyébként a feladata ellátásának törvényességért a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint a megbízott felel. Kifogása egyébként csak azt követően merült fel, hogy megbízási szerződése, idő előtt megszüntetésre került. Az ügy törvényességi rendezése megtörtént. A kormányhivatal Pálfiné feljelentését megvizsgálta, megállapítását a képviselő-testület megtárgyalta, arról a közmeghallgatáson is volt szó. A megbízólevelek rendben voltak, fényképes igazolványra vonatkozó előírás nincs, szolgálati igazolványt pedig az adóhatóság alkalmaz. Az adatgyűjtési információk alapján eljárások nem indultak, mert a szálláshely-szolgáltatók megfelelő önkéntes jogkövetést tanúsítottak, bevallásaikat és befizetéseiket teljesítették. 



Turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!