Gazdaság

2011.10.06. 17:47

Pénzügyek diákoknak, interneten

Négyrészes internet-televíziós pénzügyi kurzust indított csütörtökön középiskolásoknak az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség Zalaegerszegen. A monitorok előtt délután 3-kor 25 kölcseys diák is ott ült.

Varga Lívia

Az egyedülálló képzési program célja a magyarországi pénzügyi kultúra fejlesztése. Ennek érdekében gyakorló takarékszövetkezeti és takarékbanki szakemberek ismertetik meg a középiskolás fiatalokat többek közt a megtakarítási és hiteltermékek különféle típusaival és a pénzügyi válság elleni védekezés lehetőségeivel.

A programba országszerte 45 középiskola mintegy 1200 diákja kapcsolódott be szervezett formában, ám az interaktív online előadásokat az interneten minden érdeklődő figyelemmel kísérheti.

A Pénzügyi ismeretek középiskolásoknak címre hallgató sorozat októberben minden csütörtökön délután 3 órától nyújt betekintést a pénzügyekbe. Egy-egy foglalkozás három részből áll: egy körülbelül 30 perces online előadásból, egy 15–20 perces interaktív szemináriumból, amely során a diákok chaten tehetik fel kérdéseiket, valamint az iskolákban, a helyi tanárok által megtartott 10–15 perces konzultációból, amit a zalaegerszegi Kölcsey-gimnáziumban Simkó Balázs tart.

– Első alkalommal a passzív bankügyletek kerültek terítékre – fogalmaz a tanár. – Kovács Mária, a Takarékbank osztályvezetője a bankszámlákkal, bankkártyákkal és a megtakarításokkal kapcsolatos tudnivalókat osztotta meg 9. és 10. osztályos tanulóinkkal. Jövő héten a hitelezésről hallhatnak a diákok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!