Gazdaság

2011.04.22. 15:25

Október elejére elkészül a baromfivágó Pacsán

Nagy érdeklődés kíséri a pacsai baromfifeldolgozó üzem beruházásának folyamatait. Zala megye talán legnagyobb projektje mintegy 1,5 milliárd forintba kerül.

Szabó Judit

 E témában tartott sajtótájékoztatót Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, hangsúlyozva: az érdeklődés nem véletlen, hiszen, sok munkahely létrejöttét eredményezi.

- Többen megkerestek, hogy mikor indul a program, mikor lehet munkára jelentkezni, s majd dolgozni - mondta. - Felkerestem a projekt  irányítóját Bedő Tibort. Elmondása szerint, amennyiben  hátráltató tényező nem szól közbe, már nyár közepén megkezdik az állások meghirdetését, és a közvetítéseket.


Hozzátette: újabb pályázati kérelmet is benyújtottak, mely további új munkahelyeket eredményezne. Érdeklődésére Czomba Sándor államtitkár pozitívan nyilatkozott a tervekkel, s a támogatással kapcsolatosan. A tervek szerint szeptember végére, október elejére elkészülhet a feldolgozóüzem, ami az indulásnál mintegy 120 új munkahelyet jelent, s természetesen számos kapcsolódó állást is eredményez.



Kapcsolódó cikkünk: 

Őszre kész a baromfivágó Pacsán! Letették az alapkövet


Újraéled a zalai baromfiipar! (látványtervvel)



Zalabaromi-ügy - Olvassa el dossziénk cikkeit! Klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!