Gazdaság

2010.02.05. 03:26

Horvát-magyar határon átnyúló projekt

Tótszerdahely - A Muraköz megyei vízművekkel összefogva, az IPA horvát-magyar határon átnyúló programja keretében valósítja meg szennyvíztisztítója és átemelője rekonstrukcióját három dél-zalai település.

Kelemen Valéria

A muraköziek gesztorságával benyújtott pályázat 2.619.953 eurós összeget eredményezett, amiből 1,6 millió euró Horvátországba kerül, Potturenben egy új központi szennyvíztisztító megépítésére, 1 millió 32 ezer euró pedig a magyar oldalra, ahol Tótszerdahely önkormányzata képvisel három települést. - Tótszerdahely, Tótszentmárton és Becsehely települések szennyvíztisztítójának, valamint átemelőinek rekonstrukciója valósulhat meg a hozzánk került, több mint egymilliós uniós forrásból - hallhattuk Tislér István szerdahelyi polgármestertől, aki kedden egyeztetett Csáktornyán a horvát projekt-partnerekkel.

- A rekonstrukció elodáztatatlan volt, mivel gyakorlatilag 1993 óta üzemel a szennyvíztisztító telepünk, ami az elmúlt 17 évben amortizálódott, s ennyi idő elteltével a szennyvízátemelők gépészetét is illik kicserélni. Nem szeretnénk, ha probléma lenne az ellátásban, ugyanakkor egy ilyen volumenű beruházást csakis pályázati keretben tudunk megvalósítani, mert így egyszerűbb és olcsóbb, s nem a lakosságot terheli. Az sem mellékes, hogy energiatakarékos szivattyúk kerülnek beépítésre, s önkormányzataink hozzájárulása önrészként csupán öt százalékos. A három dél-zalai települést érintő szennyvízberuházás a közbeszerzési eljárást követően, várhatóan nyáron indulhat el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!