Gazdaság

2009.09.10. 02:27

Az orvvadászat visszaszorításáért

Nagykanizsa (pa) - Az orvvadászat visszaszorításáért kötött tegnap együttműködést az Erdőgazdasági Dolgozók Vadásztársasága és a Nagykanizsai Rendőrkapitányság. A felek bíznak abban, hogy a közös járőrözések segítik a vadvédelmet.

Mórocz Zsolt

Mint azt Hegyi József, a vadásztársaság elnöke elmondta: májusban vették fel a kapcsolatot a rendőrséggel, mivel a vadállomány megóvása, az ezzel összefüggő jogsértések megelőzése, illetve a lőfegyverek tartására vonatkozó szabályok betartása közös érdek. Az együttműködési megállapodás keretében a vadásztársaság vállalta, hogy a vadhús birtoklásával, illetve szállításával összefüggő előírásokról folyamatos oktatást szervez a rendőri állomány részére. Ezenkívül a közös járőrözésekhez megfelelő terepjáró járművet is biztosít a társaság, sőt az orvvadászattal összefüggő bűncselekmények felderítőit jutalomban is részesítik.

Molnár József, a nagykanizsai rendőrkapitányság vezetője is üdvözölte a szoros együttműködést. Mint mondta: havonta csupán pár ilyen jellegű bűncselekmény kerül a rendőrség látókörébe, ám ennél lényegesen több az elkövetett visszaélések száma. Oktatást, ha úgy tetszik továbbképzést a rendőrség is tart majd a vadászoknak, elsősorban a fegyvertartás szabályairól és a vadhús jogszerű szállításával kapcsolatban.

A rendszeres és közös ellenőrzések a vadásztársaság illetékességi területén, azaz Bajcsa, Fityeház, Murakeresztúr, Belezna, Surd, Miklósfa, Jankapuszta és Kiskanizsa térségében fokozottabbá válnak.

Molnár József rendőrkapitány hangsúlyozta: készek hasonló együttműködési keretmegállapodást kötni mindegyik vadásztársasággal, hogy visszaszorítsák az orvvadászatot a megye déli részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!