Gazdaság

2009.04.17. 02:26

Erősítik, szélesítik a 61-est

Nagykanizsa (sza) - A nagyobb teherbírás érdekében megerősítik, s egyúttal ki is szélesítik a 61-es főút Nagykanizsától a somogyi megyehatárig vezető szakaszát a Teerag-Asdag Kft. szakemberei.

Szalabán Attila

Az osztrák tulajdonban lévő céget a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bízta meg azzal, hogy a meglehetősen balesetveszélyes, szűk útszakaszt modernizálja. A munkálatok a közelmúltban megkezdődtek. 

- A mintegy három kilométer hosszú útszakaszt öt részre osztva újítjuk fel - magyarázta Horváth Norbert, a Teerag-Asdag Kft. területi főmérnöke. - Ezek közül egyszerre csak két pozícióban dolgozunk, hogy a főúton a közlekedést is biztosítani tudjuk. Az alkalmazott lámpás irányítás ellenére is akadozik a forgalom, de arra kérjük a járművezetőket, hogy legyenek türelemmel. 


Zajlik a munka a 61-esen 
Fotó: Szakony Attila

A főút mentén jókora mennyiségű fát is ki kellett termelni az előkészületek során. Mint megtudtuk, a rönkök sem vesznek kárba, értéküket előzetesen a NIF felbecsülte, s azzal a kivitelezőnek el kell számolnia.

- Szerencsére semmilyen speciális problémával nem szembesültünk, így a munkálatokat határidőre, idén november 9-ére be fogjuk fejezni - tette hozzá Horváth Norbert. - A kivitelezés során a szabványnak megfelelő, 3,75 méter szélesre bővítjük mindkét forgalmi sávot a főúton, s annyira megerősítjük, hogy 11,5 tonnás tengelyterhelést is elbírjon.


A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. terveiben több újabb, Zalát érintő fejlesztés szerepel. A második negyedévben várható a 76-os főút zalai szakaszának burkolaterősítésére, korszerûsítésére vonatkozó ajánlattételi felhívás megjelenése, ahogy a 86-os főút zalai szakaszát megerősítő, szabványosító projekté is. Mindkét kivitelezés 2011. év végén fejeződik be az elképzelések szerint. Meghirdetik a zalaegerszegi Rákóczi út és Vágóhíd utca kereszteződésénél egy jelzőlámpás csomópont kiépítését is, ezt azonban már az idei esztendő vége előtt át szeretnék adni.

Ezek is érdekelhetik