Gazdaság

2009.03.17. 03:29

Tavaszváró az erdőn és a Zala Megyei Vadászkamarában

<b>Zalaegerszeg</b> (vl) - Tavaszváró az erdőn címmel hirdetett általános iskolások számára rajzpályázatot a Zala Megyei Vadászkamara. A felhívásra kilenc iskola tanulói, összesen 132 alkotással neveztek.

Varga Lívia

- A hagyományteremtő szándékkal, második alkalommal meghirdetett rajzpályázat célja az ismeretterjesztésen s a gyerekek megmozgatásán túl a vadászat társadalmi megítélésének javítása - fogalmaz a megyei vadászkamara titkára, s a pályázat kitalálója, Néber Szilveszter.

A vadászkamara és a Diana Vadászhölgy Klub zalai szervezete három kategóriában osztotta ki a dobogós helyezéseket. A legkisebbek közt Varga Vivien, a megyeszékhelyi Eötvös-iskola első osztályos tanulója jeleskedett. A harmadik-negyedik osztályosok kategóriájában a lenti Vörösmarty-iskola harmadikosa, Tóth Dominika Lúcia alkotását ítélte legszebbnek a zsűri, míg a harmadik kategóriában a tófeji általános iskola hetedikes diákja, Vizsy Erzsébet vitte el az első díjat. A zsűri ezen túl hét különdíjat is kiosztott, többek közt a verseny legifjabb indulójának, az ötéves megyeszékhelyi Hegyi Domonkosnak. Az alkotásokat a március 19-én Budapesten nyíló Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításon is megtekinthetik az érdeklődők.Összesen tizenhat díjat kaptak az ifjú természetbarátok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!