Gazdaság

2009.03.12. 03:24

El kell osztani a terhet

<b>Zalaegerszeg</b> (ts) - Az MSZOSZ zalai képviseletéhez tartozó tisztségviselők tegnapi munkaértekezletén a kormány válságkezelési csomagjával kapcsolatos szövetségi állásfoglalás volt a téma.

Takáts Sándor

Foglalkoztatás-egészségügyi, munkajogi témák mellett a kormány válságkezelési programjával kapcsolatos MSZOSZ szövetségi tanácsi állásfoglalás volt a középpontban. Hernádvölgyi Andrea, az MSZOSZ alelnöke, aki ott volt az Országos Érdekegyeztetési Tanács legutóbbi tárgyalásán is, a zalai tisztségviselők előtt ismertette az érdekképviselet álláspontját. Elmondta, hogy a terheket a teherviselő képesség arányában kell elosztani, azaz a szakszervezet szerint felül kell terhelni, alul enyhíteni.

- Az MSZOSZ kiáll a progresszív személyi jövedelemadózás mellett. Válsághelyzetben semmi nem indokolja a 7,5 millió forint feletti éves jövedelmeket terhelő különadó eltörlését. Elutasítjuk a kedvezmények csökkentését: fontos vívmány a kafetéria rendszer elterjedése, amelyek állami szinten adóbevételt is jelentenek. Szükségesnek tartjuk a fontosabb élelmiszerek, háztartási energiák kedvezményes áfakulcsának kijelölését. Meggyőződésünk, hogy a válság kezelésében a bankoknak részt kell venniük. Hosszú távú érdek az öngondoskodás erősítése, nyugdíjreformra van szükség - mondta többek között az MSZOSZ alelnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!