Gazdaság

2008.10.28. 03:27

Választás az agrárkamarában

<b>Zalaegerszeg</b> (vl) - Tisztújító küldöttgyűlést tartottak tegnap délután a Kamarák Házában, ahol nyílt szavazáson a korábbi vezetőt, <em>Balogh Rudolfot</em> választották a Zala Megyei Agrárkamara elnökévé.

Varga Lívia

Az eseményen elsőként Balogh Rudolf elnök tartott beszámolót az elmúlt időszak munkájáról. Mint mondta, a kamara vezetése, megismerve az EU-s csatlakozás lehetőségeit és buktatóit, stratégiájában négy fontos feladatot rögzített, aminek teljesítését mindvégig figyelte s számon kérte. A négy vállalt feladat a következő volt: a kamarai szervezet személyi és pénzügyi stabilizációja, a tagság tájékoztatásának erősítése, a határozottabb és eredményesebb ágazati érdekegyeztető és érdekérvényesítő munka, valamint a társszervekkel kialakított munkakapcsolatok további erősítése. Beszámolója végén az agrárkamara elnöke az ágazatok közötti szolidaritás hiányának veszélyeiről szólt, majd az összefogás fontosságára hívta fel a résztvevők figyelmét.

Az elnök, valamint a jelölő- és választási bizottság beszámolóját követően a huszonháromból megjelent húsz küldött nyílt szavazással választott elnököt az agrárkamara élére. A korábbi vezetőnek, Balogh Rudolfnak (Baki Agrocentrum Kft.) egyöntetűen szavaztak bizalmat a következő négy évre is. Alelnökké a posztért szintén egyedül induló Szűcs Lászlót (Fűzvölgyi Agrár Zrt.) választották.

A küldöttek döntöttek továbbá a tíz elnökségi tag személyéről, a Magyar Agrárkamara (MAK) tíz zalai küldöttjéről, valamint az ellenőrző és etikai bizottság három-három tagjáról. Előbbinek Sulyok Tibor egyéni vállalkozó, utóbbinak pedig Kálóczi Mátyás (Egax Kft.) lett az elnöke, míg a MAK jelölőbizottságába Nagy László egyéni vállalkozót delegálták a küldöttek.Az érdekérvényesítés ágazati összefogást igényel, ami nem mindig tapasztalható

Ezek is érdekelhetik