Gazdaság

2008.10.06. 02:28

Gyógyászatot és wellnesst ötvözve

Hévíz (sj) - A wellness, az egészséges életvitel módszereit eredményesen lehet ötvözni a gyógyászattal. A magyar és nemzetközi szaksajtó hét végén meggyőződhetett erről a Hotel Európában, mely rangos díjakat kapott programjáért.

Sámel József

A szálloda az Európai Unió Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán nyert összeg felhasználásával, összesen közel nyolcszázezer euró ráfordításával öt hónap alatt alakította ki Vitalium elnevezésű gyógyászati részlegét, melyet szombaton délelőtt study-tour keretében nyitottak meg. Könnyid László vezérigazgató érdeklődésünkre elmondta: a magyar és külföldi vendégek igényei és elvárásai az elmúlt évek során világszerte, így Hévízen is rendkívül sokat változtak. Megjelent az egészségturisztikai piacon a fiatalabb, a korábbinál még aktívabb vendégkör, mely a gyógyítás helyett a hangsúlyt inkább az önfeledt pihenésre, felüdülésre és a megelőzésre, prevencióra helyezi. A wellness tartalma szintén sokat változott, az ma már túlmutat az egyszerű ajánlatokon. Emiatt új környezetbe kellett helyezni a jól bevált és közkedvelt gyógyászati kezeléseket.

Ennek jegyében vezették be az új, minden apróságra - a szoba alapterületétől a burkolat épségén át az étkezés minőségéig - kiterjedő medical wellnesst, az olyan orvosilag ellenőrzött programot, mely a tradicionálisan egészséges életvitel módszereit kombinálja a gyógyászati tevékenységgel. A hagyományos gyógymódtól abban is eltér, hogy az egyén áll a központban, szerepet kap a folyamatban az alternatív gyógyászat és a prevenció. Lényeges elem a tanácsadás, legyen az gyógytorna, sport vagy akár dietetikai témájú. A gyógyászati kúra orvosi vizsgálattal kezdődik és végződik, a wellnessnél ezt konzultáció helyettesíti.

A programmal a Hotel Európa elnyerte a Német Medical Wellness Szövetség és s TÜV Rheiland Group által kidolgozott, nemzetközileg elismert minőségbiztosítási rendszer medical wellness , azaz gyógy-wellness tanúsítványát, ami szavatolja, hogy a hotelben a vendég az üdülés első napjától az utolsóig ellenőrzött, minőségi szolgáltatást, kezelést kap.

Ezek is érdekelhetik