Gazdaság

2008.06.27. 02:27

Vágányzár Zalaszentiván és Ukk között

Zalaszentiván (hp) - Ukk és a zalai település között július 2-tól december 2-ig, a vasúti pályaszakasz átépítése alatt teljes vágányzár lép életbe a vonalon. Az utasokat ez idő alatt autóbuszokkal szállítják. Érdemes tájékozódni, mert a vasúti menetidőhöz képest jelentős változások lesznek

Hajdu Péter

A MÁV Zrt., valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tegnap sajtótájékoztatón ismertette az V-ös számú nemzetközi vasúti korridorhoz tartozó beruházás helyzetét, és a kivitelezés következő szakaszának körülményeit. Mint ismert, az EU által támogatott ISPA-projekt része az a vasúti korszerűsítés, amely a szlovén országhatártól Budapestig, majd a keleti országhatárig terjed. Ennek részeként az országhatártól Bagodig elkészült az új vonbalszakasz, Zalaegerszegen pedig a deltavágány. A Boba-Ukk-Zalaegerszeg vonal a nermzetközi paramétereknek - a 120 kilométeres óránkénti sebességnek - megfelelően ugyancsak átépítésre kerül. A munkák következő része, az Ukk és Zalaszentiván közötti vasúti pálya átépítése kezdődik a jövő szerdán. A kivitelezés során a kívánt sebesség eléréséhez több ívkorrekciót kell elvégezni a pályán, és a mint Danka Lajos, a MÁV szombathelyi területi képviselet igazgatója elmondta, e munkákat csak a vasúti forgalom teljes szüneteltetlésével lehet elvégezni. A vasúti forgalmat Ukk és Zalaszentiván között december 2-án indítják újra.

Az átépítés alatt vonatpótló autóbuszokkal bonyolítják le a forgalmat Zalaegerszeg és Ukk között. A Göcsej Intecity, valamint a Ljubljanából érkező Citadella Intercity vonatpótló buszai Zalaegerszeg és Devecser között közlekednek. A Zalaegerszeg-Budapest között közvetlen kocsikat továbbító vonatok pótló buszai a megyeszékhelytől Ukkig közlekednek, de a meghirdetett menetidőnél korábban indulnak. Mint elhangzott, utazás előtt érdemes tájékozódni, mert - mivel az autóbuszok hosszabb idő alatt teszik meg az útvonalat -, a vasúti menetidőhöz képest jelentős változások lesznek. Erről minden megállóhelyen, tájékoztatást tesznek ki, a MÁV információ is útbaigazítást ad, és az internetes menetrend is tartalmazni fogja.

A Zalaentiván-Ukk közötti beruházás értéke, mint Benyó Balázs, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Vasúti Igazgatóság igazgatója elmondta, közel 40 millió euró.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!