Gazdaság

2008.06.25. 02:29

Irodaház a gépgyárban

Zalaegerszeg (hp) - Jelentős beruházások valósulnak meg idén a Pylon-94 Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft.-nél, ezekből mintegy 200 millió forint értéket képvisel a cég irodaház-építése.

Hajdu Péter

Tavasszal kezdődött az építkezés a páterdombi gépgyár területén, ahol a meglévő üzemcsarnokok elé egy 288 négyzetméteres alapterületű, kétemeletes irodaházat emelnek. A cég idei beruházásairól, amelyeknek döntő részét az építkezés jelenti, Kámán Jánossal, a Pylon ügyvezetőjével beszéltünk.

- A beruházást teljesen saját erőből valósítjuk meg, amennyiben a hitel is saját erőnek számít, hiszen vissza kell fizetni. Pályázati lehetőség nincs ilyen célokra - bocsátotta előre Kámán János, majd az építkezés szükségességéről szólva elmondta: -Cégünk 1994 óta működik, azóta a jelenlegi irodahelyiségekben van a meglevő adminisztrációs és technológiai terület. Itt annak idején üzemadminisztrátori, üzemvezetői irodák voltak, azokból alakítottuk ki többek között a tárgyalót is. A 14 év alatt egyszerűen kinőttük a jelenlegi irodai helyiségeinket. A szellemi munkakörben dolgozók létszámát is bővítenünk kell, elsősorban logisztikai és technológiai szakemberekkel kell emelnünk a létszámot, ugyanis évről évre jelentős növekedést ér el a cégünk. És most már sajnos nincs hely, ahová le tudnánk ültetni valakit. Ugyanakkor az üzemi öltözőinket és a zuhanyozókat is korszerűsíteni kell. A beruházás azt is magában foglalja, hogy itt, a jelenlegi irodák helyén, az emeleten kisebb-nagyobb belső átépítések nyomán bővítjük az öltözőket. Ez is része a 200 milliós beruházásunknak, mintegy 30 millió forinttal részesedik belőle.

A Pylon vezetője elmondta, hogy az 1999-ben kialakított szerelőüzemet már eleve úgy tervezték, hogy jusson majd hely a bővítésére is. Az új épületrész pincéjében lesz egyébként a szerverterem és az irattár, a földszintre és az első emeletre pedig még idén beköltöznek. Kámán János hozzátette azt is, hogy a mai kor igényeinek megfelelő épület akadálymentesített lesz, és olyan lift kap helyet benne, amit tolószékkel közlekedő emberek is használni tudnak. Arra a kérdésünkre, hány mozgássérült dolgozójuk van, elmondta, jelenleg nincs egy sem, de a lehetőségét megteremtik annak, hogy szükség esetén szellemi területen fogadni tudják a jelentkezőket.

A Pylon gazdasági helyzetét az elmúlt időszakban közel félmilliárd forinttal növekedő, így az idén várhatóan még a 4 milliárd forintot is meghaladó árbevétellel jellemezte. Az említetteken kívül ebben az esztendőben még mintegy 150 milliós gépi beruházást, 75 milliós értékű, anyagmozgatást korszerűsítő fejlesztést, illetve 45 millió forintos számítástechnikai, irodatechnikai beruházást terveznek a gépipari cégnél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!