Gazdaság

2008.05.29. 02:27

Többgenerációs vendéglátással

Alsópáhok (há) - Külképviseletek a régióban címmel indított turisztikai szakmai programnak adott otthon tegnap a Kolping Hotel; a résztvevők a családos üdülési kínálat helyzetét, az ezzel kapcsolatos igényeket tekintették át.

Horányi Árpád

A rendezvényt a Balatoni Regionális Turisztikai Projekt Iroda szervezte, azzal a céllal, hogy a régióbeli szolgáltatók a Magyar Turizmus Zrt. külképviseleteivel találkozhassanak. A fórumon német, cseh és dán piacokon dolgozó munkatársak vettek részt.

A település turizmusát Czigány Sándor polgármester mutatta be, kiemelve, hogy a községi büdzsé több mint kétharmadát adja a vendégforgalom bevétele. Baldauf Csaba, a hotel igazgatója beszélt a családos üdültetésre való berendezkedésről. A vendég előadók részéről elhangzott: a célközönség bővítésének egyik iránya a többgenerációs vendéglátás felvállalása. Erre a Balaton kiemelkedően alkalmas, mivel a családos üdülések zöme a nyárra esik. A képviselők beszéltek kampányaikról, s azon elvárásokról, amelyek jellemzőek azokban az országokban, amelyekben ők a magyar turisztikai képviseletet ellátják.

Ezek is érdekelhetik