Gazdaság

2008.04.12. 02:28

A fürdőváros eredményeit is megismerték

Zalakaros (va) - Tegnap délután a Hotel Venus-ban tartotta soros és kihelyezett elnökségi ülését a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Varga Andor

A testületet napirend előtt Szirtes Lajos polgármester, valamint Horváth Vencel, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója tájékoztatta a jelenről és terveikről. Előbbi kiemelte: a vendégéjszakák száma a városban 2000 óta tavalyig 320 ezerről 570 ezerre emelkedett, s ezzel párhuzamosan 65 millió forintról 126 millióra nőtt az önkormányzat idegenforgalmi adóbevétele is. Idevágón - és az elnökségi tagok elismerését kivívva - a polgármester elmondta azt is: iparűzési adóból 100 millió forintos nagyságrendű bevételhez jut évente az önkormányzat, ám a helyi szabályozás értelmében a vállalkozók e befizetett pénz 15 százalékát megcímezhetik általuk támogatni gondolt közcélokra.

Horváth Vencel ecsetelte a fürdő eddigi erőfeszítéseit előbb a vendégszám növelése, majd az elért évi 700-750 ezres szint megtartása dolgában, a jövőről szólva pedig többek közt elmondta: 2,5 milliárd forintos, részben állami forrásból megvalósítandó fejlesztés van előkészületben.

Az elnökség eztán napirend szerint tárgyalt a taglétszám alakulásáról, illetve az idei tisztújítás előkészítéséről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!