Gazdaság

2007.12.18. 03:28

Újabb felzárkóztató képzések indulnak

Zalaegerszeg (haa) - Nyugat-Dunántúlon 2006 eleje óta összesen 1091 jelentkező szerzett képesítést a kormány által életre hívott, EU-támogatást élvező Lépj egyet előre! program keretében.

Horváth A. Attila

A felnőtt, főként hátrányos helyzetű lakosság képzettségi szintjének növelését, az érintettek munkához juttatását célul tűző program első - kétéves - szakasza zárókonferenciával végződött a minap, tudtuk meg Horváth Ferencnétől, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal zalai mentorától, aki Győr-Moson-Sopron megyében is koordinálta a programot. A Lépj egyet előre! révén elsősorban általános iskolai bizonyítványhoz, illetve hiányszakmákhoz juthattak térítésmentesen a képzésekbe bekapcsolódó felnőttek; a programra országosan csaknem 5 milliárd forint állt rendelkezésre.

- Zalában is nagy sikerrel zárult az első kör, Keszthelyen, Letenyén és Nagykanizsán alapfokú iskolai felzárkóztató képzések, több helyütt pedig eredményes OKJ-s szakképzések zajlottak. Jelenleg már a második kör programjainak előkészítésén dolgozunk; például Pethőhenye térségében, az önkormányzatokkal és a CKÖ-kel együttműködve indítunk felzárkóztató képzéseket a roma származásúaknak, de másutt is nagy számban indulnak tanfolyamok. A képzési kvótát az első szakaszban sikerült túllépnünk, és minden bizonnyal ezúttal is sokan lesznek, akik tanulni szeretnének - hangsúlyozta Horváth Ferencné.

Ezek is érdekelhetik