Gazdaság

2007.01.08. 03:28

Tankönyv a Georgikontól

Keszthely (há) - A Pannon Egyetem Georgikon karán folyó szakmai koordinációs munka eredményeként gazdagodott újabb kötettel az agrárfelsőoktatási tankönyvellátás.

Horányi Árpád

A szerkesztő, dr. Szabó Ferenc professzor, az állattenyésztési doktori iskola vezetője elmondta, hogy kari szervezésben immár az ötödik olyan kötetet kapták ezúttal az agrárpályára készülők, ami országos terjesztési hálózatban jut el a képző intézményekhez ajánlott tankönyvként, melynek felépítése az alapozó BSc szintű képzéshez ajánlott.

- Az állattenyésztés egyik ősi mesterségünk, szerepe ott van a táplálkozásunkban, a környezet-egészségügyben, a szabadidő-eltöltésben, a sportban is. A szakmáról alkotott kép tehát a mindennapi életünkben jelen van, így annak bizonyos ismeretei az általános műveltségnek is része. E területen némi tájékozottság tehát mindenkitől elvárható - fogalmazott dr. Szabó Ferenc. - Tankötetünk az alapismeretek összefoglalója olyan szinten, ami a mezőgazdasági pályára készülők körében, szakosodásra tekintet nélkül fontos. Egy-két szemeszteres tananyagot ölel föl a könyv, a speciálisan állattenyésztő szakot választók számára ez természetesen csak alapokat ad.

A szerkesztő a mintegy 270 oldalas, csaknem húsz fejezetből álló tankönyv tartalmával kapcsolatosan kiemelte, hogy a Georgikon kari szakemberek mellett a szerzők között számos társintézményi kollektíva képviselete ott van: mosonmagyaróvári, kaposvári, szegedi, gyöngyösi, debreceni és gödöllői szakemberek még a társszerzők.

Az idei tanévtől működő bolognai rendszerű képzés küszöbére került a tankönyv: az agrárpályán jelenlegi elsőéves hallgatók zöme a soron következő szemeszterben találkoznak az általános állattenyésztési témakörrel mint tantárggyal, tanulásához haszonnal forgathatják a georgikoni koordinációval született kötetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!