Gazdaság

2007.01.11. 03:29

Lesz-e új kenyérgyár?

Keszthely (kzs) - Kisebb vita alakult ki az Anker Hungária újonnan építendő sütőipari üzeme körül. A kenyérgyár augusztus végén költözne új helyére, építési telek azonban még nincs az új üzemhez.

Kassai Zsigmond

Eke László, az Anker Hungária Kft. egyik tulajdonosa kérdésünkre elmondta: az új területre többek között azért van szükség, mert azt a telket, amelyen a régi kenyérgyár működött, már értékesítették.

- A régi üzem területének tulajdonosa a CIB Lízing Zrt. volt, az Anker csak bérelte, így az eladásáról nem mi döntöttünk - hangsúlyozta a vállalkozó, aki azonban elismerte: a kenyérgyár területe valóban az újonnan felépült hipermarket értéknövelő hatása miatt került értékesítésre.

Eke László szerint a városnak is hasznára válna, ha itt épülne fel az új üzem, hiszen évente 15 millió forintos adóbevételt hozna a városnak, miközben jelenleg is 150 embert foglalkoztat.

Ruzsics Ferenc polgármester, a városi televíziónak adott interjújában azt mondta: 100 millió forint értékű telket térítésmentesen nem tudnak biztosítani a cégnek. Eke László szerint azonban a kért 7000 négyzetméter nagyságú ingatlan akár tizedennyibe kerülhetne.

- Méry és Eke úr cégét tehetséges ingatlanfejlesztő társaságnak ismertem meg. Készek vagyunk együttműködni velük, és a testület döntése alapján nem zárkózunk el semmitől - reagált az elhangzottakra a polgármester. Ruzsics Ferenc azt viszont méltatlannak tartja, hogy bármelyik cég a sajtón keresztül gyakoroljon nyomást a városvezetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!