Gazdaság

2007.01.11. 03:29

Engedély hiányában

Rédics (gyf) - A hatósági engedélyezési eljárás miatt várat immár hónapok óta magára a tenkehegyi villamoshálózat kiépítése. A gazdák türelmetlenek, mivel a fejlesztési hozzájárulás összegét már régen befizették.

Gyuricza Ferenc

A munkálatok félbeszakításának okáról a fejlesztést koordináló rédicsi önkormányzatnál érdeklődtünk, ám onnan az áramszolgáltatóhoz irányítottak bennünket. A hálózatépítést megrendelő, területileg illetékes E.ON Észak-Dunántúli Áramszolgáltató is ugyanígy tett, így végül a kiviteli munkálatokat ténylegesen végző EH-Szer munkatársától, Tóth Antaltól kaptunk tájékoztatást. Eszerint a hálózatépítést azért kellett leállítani, mivel az erdőfelügyelőségtől a szükséges szakhatósági engedély nem érkezett meg.

- Amit tudtunk, időben elvégeztünk - mondta Tóth Antal. - Az oszlopok ötven százaléka már áll. Időközben azonban elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahonnan erdőn keresztül vezetne tovább a vezeték, az engedélyek hiányában itt le kellett állnunk, ugyanis az építés fakivágással jár, ahhoz pedig a hatósági engedély elengedhetetlenül szükséges. Azt gondoltuk, amíg a mezei területen dolgozunk, addig az erdőfelügyelőségi hozzájárulás is megérkezik, de nem így történt. A munkát nemcsak ez, hanem más hatóság hozzájárulása is lassította, az a probléma időközben már elhárult.

Az építést végző cég munkatársa elmondta, amennyiben a szakhatósági engedély nélkül végeznék a munkálatokat, úgy milliós bírságra számíthatnának, ezt pedig - bármennyire is szeretnék kielégíteni a lakossági igényt - nem kockáztathatják meg. Tóth Antal annyit azonban megígért, munkatársai hétfőtől újból felvonulnak a területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!