Gazdaság

2007.01.30. 03:28

Agro+Mashexpo

Budapest (os) - Minden eddiginél nagyobb alapterületen várja a látogatókat január 31. és február 3. között az Agro-Mashexpo 25. nemzetközi mezőgazdasági és mezőgép-kiállítás, az agrárium első számú hazai seregszemléje.

Zalai Hírlap

Nem akármilyen jubileumra készülnek az AgroMashexpo szervezői, hiszen az idei kiállításon a tavalyihoz képest másfélszer nagyobb területen - a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A-, D- és F-pavilonjában -, összesen 15500 négyzetméteren 212 kiállító termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhet meg a közönség. Mindez jól mutatja, hogy mekkora potenciál rejlik a magyar agráriumban - mondta Szebeni Márton kiállításigazgató -, hiszen a közeljövőben lehívhatóvá váló agrártámogatások jelentősen felpezsdítették az érdeklődést. A pontosan egytucatnyi országból érkező 24 külföldi céget is felsorakoztató kiállítói kör legnagyobb részét - akárcsak a hazai résztvevőkét - a mezőgazdasági gépforgalmazók és -gyártók teszik ki, s ebben az évben a terményszárítók kínálata is igen figyelemreméltó. A kertépítés (Díszpark és kert néven) idén is külön tematikus egységet alkot, és az e területen tevékenykedő cégek az F-pavilonban mutatkoznak be. A rendezvényen megyénket a Bagodi Mezőgép Kft. és a KWA Hungária Kft. képviseli.A kísérőprogramok legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményének a január 31-én és február elsején megrendezendő eFarmer - Közép-európai konferencia ígérkezik, amelynek résztvevői a közös agrárpolitika nemzeti alkalmazását segítő informatikai rendszerek fontos kérdéseit járják körül. A 24. AgroMashexpo az első három napon naponta 9-től 17-ig, az utolsó, szombati napon, 9-16 óráig tart nyitva. A kiállításra érkező látogatók a Volánbusz Rt. belföldi járatain 50 százalékos menettérti kedvezményt vehetnek igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!