Gazdaság

2006.07.07. 02:29

Új magtárt avattak Fotó Sámel József

Tüskeszentpéter (sj)- A költségek csökkentését, illetve a termény minőségének megőrzését egyaránt szolgálja a Zala-Cereália Kft. tegnap átadott új gabonatárolója.

Mórocz Zsolt

Tüskeszentpéter (sj) - A költségek csökkentését, illetve a termény minőségének megőrzését egyaránt szolgálja a Zala-Cereália Kft. tegnap átadott új gabonatárolója. A létesítményt tegnap délelőtt avatták fel, Kiss Imre ügyvezető igazgató beszédében hangsúlyozta az AVOP pályázatán elnyert 31,5 millió forintos támogatással, nettó 81 millió forintból építették fel az 1320 négyzetméte-res, 2500 tonna befogadókpességű tárolót. A pályázathoz kapcsolódott egy laborgép beszerzése is, mely a takarmány energiatartalmát méri. Úgy vélte, a beruházás minden tren hatékonyan szolgálja majd a társaság működését. Badacsonyi Lajos, az MVH Zala Megyei Kirendeltségének vezetője a tároló előnyeként említette, hogy csökkenti a bértárolás költségeit, ugyanakkor a termények minőségét hosszabb távon megőrzi. A jelen helyzetről szólva megemlítette, hogy nagyon jó ütemben és jó áron tudják értékesíteni a gabonát. Tüskeszentpéter (sj) - A költségek csökkentését, illetve a termény minőségének megőrzését egyaránt szolgálja a Zala-Cereália Kft. tegnap átadott új gabonatárolója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!