Gazdaság

2006.07.20. 02:29

Adóellenőrök a tónál

Budapest (mti) - Számos szabálytalanságot állapítottak meg az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal adóellenőrei a hét végén a Balatonnál tartott, Vaká ...

Mórocz Zsolt

Budapest (mti) - Számos szabálytalanságot állapítottak meg az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal adóellenőrei a hét végén a Balatonnál tartott, Vakáció 2006 elnevezésű országos akciójuk során. Somogy, Veszprém és Zala megye területén egyidejűleg 102 adóellenőr összesen 864 darab, nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésére vonatkozó, 101 adóalanynál a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését ellenőrző vizsgálatot végzett el. Az adóellenőrök tapasztalatai szerint minden harmadik próbavásárlásnál (292 darab) maradt el a bizonylat kiállítása, s további 141 alkalommal tártak fel más, a számlaadással kapcsolatos mulasztást. A következmény mintegy 22,5 millió forint mulasztási bírság lesz. Bejelentés nélkül dolgozó magánszemélyt 13 esetben találtak az adóellenőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!