Gazdaság

2006.07.24. 02:25

A tőzsde múlt hete

Budapest (mti) - A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hivatalos részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 1,06 százalékkal csökkent, 21.172,80 pon- ton zárt pénteken.

Mórocz Zsolt

A piac hangulatát ismét a nemzetközi események alakították. Az izraeli-libanoni konfliktus hatására érezhetően zuhant a globális feltörekvő térséggel szembeni kockázattűrési hajlandóság a befektetők körében. Az amerikai FED elnökének szerdai nyilatkozata hatására, amelyben az infláció csökkenését valószínűsítette, ugyanakkor helyreállt a bizalom, s az elmúlt napok bizonytalansága után a befektetők elkezdték vásárolni a részvényeket. A kelet-európai devizák erősödtek, újra van bizalom a régió iránt. A forgalom némileg emelkedett a BÉT-en, a múlt héten 136 milliárd forint értékben születtek üzletek a részvénypiacon, míg az előző hét forgalma 113,9 milliárd forint volt. A vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző heti záróárakhoz viszonyítva. A kis és közepes részvények árfolyammozgását tükröző index, a BUMIX értéke ugyanakkor 0,93 százalékkal emelkedett, 2.037,44 ponton zárt pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!