Galambok

2016.08.25. 16:11

Jobbító szándék - Galambok figyeli a pályázatokat

Galambok – Egyetlen, a település fejlődését szolgáló pályázatot sem hagy anélkül a földre esni Bertók Ferenc polgármester, hogy a kézbe ne venné.

Benedek Bálint

Összesen több mint 320 millió forint értékben, kilenc pályázatot adtak be, ami önmagában mutatja a település dinamizmusát és tenni akarását. Legutóbb új, tárolóként is funkcionáló mobilházakkal gazdagodtak.

– A hosszú távú közmunkaprogramban 65 főnek tudunk állandó munkát adni – fogalmazott a településvezető. – Egyszerre több területen dolgoznak a csapataink, vannak, akik bel- és külterületi utak gondozására szakosodtak, míg mások a járdák tisztaságért felelnek, a hölgyek pedig a mezőgazdaságban tevékenykednek.

A szerszámok tárolására és a termények előkészítéséhez pályázaton nyert fém mobilházakat a község. Két hektáron egyebek között paprikát, paradicsomot és burgonyát termelnek, melyek egy része a gyermek- és szociális étkezést kiszolgáló konyhára kerül, a többit helyben értékesítik. A hatékonyabb munka érdekében és a helyben termelt zöldségfélék népszerűsége miatt két nagyobb fóliasátrat is építenek. A tevékenység folyamatos fejlődését kiválóan mutatja, hogy már tíz fajta fűszernövényt termesztenek.

– Minden, Galambok életét minőségileg jobbító pályázaton elindulunk – folytatta Bertók Ferenc. – Nagy álmunk, hogy a volt kultúrház helyén piacteret hozzunk létre, melyhez félig fedett elárusító helyet telepítenénk. Számunkra a megjelenés is fontos, így a településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciójára, valamint közösségi tér létrehozására pályáztunk. Ezen felül az elavult szerkezetű iskolaépület energiaracionalizálását egy több mint 250 millió forintos pályázati felújítás oldaná meg.

Szintén égető probléma a köz- és vagyonbiztonság fenntartása. Kamerarendszer telepítése lényeges feladat lenne, ám ezt csak saját forrásból nem tudják elvégezni. Az elavult önkormányzati konyhát pályázat nélkül is felújítják.

Címkék#Galambok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!