Galambok

2016.09.07. 20:25

Egyesületi vezetők éves horgászversenye

A horgászvezetők találkozóját már több mint 30 éve minden év szeptemberében megrendezik a megye valamelyik halgazdálkodási vízterületén.

Ez az alkalom lehetőséget biztosít a horgászegyesületek képviselői számára a kötetlen szakmai konzultációra, illetve itt mérhetik össze a tudásukat a Horgászegyesületek Zala megyei Szövetségéhez tartozó egyesületek vezetői, tájékoztatta lapunkat Makovecz Tamás, a megyei szövetség elnöke. Idén a galamboki tó volt a helyszín és a Galamboki Horgászegyesület a házigazda. A versenyen a 46 tagegyesületből 21 egyesület képviseltette magát, háromfős csapatokkal.

A házigazdák a verseny előtt telepítettek a tóba 10 mázsa méretes pontyot, amelyből a szerencsésebb csapatok sikeresen fogtak is. A remek halállománynak köszönhetően a fogások nemcsak a friss telepítésből, hanem a már régebb óta a tóban élő nagytestű pontyokból, kárászokból és keszegekből állt. A versenyt a Nagykanizsai Szúnyog HE nyerte 10 120 gramm fogással, a második a Liszó községi HE lett 9 270 gramm fogással, a harmadik helyen pedig a Göcsej Horgászegyesület Kustánszeg csapata végzett 9 180 grammal.

Elismerések és díjazott versenyzők a megmérettetés után
Fotó: Komáromy Katalin

A 3 órás versenyen az összes fogás 72 540 gramm volt, ami egy főre vetítve 1150 gramm kifogott halat jelent. Minden évben az egyesületi vezetők versenyén adják át a Zala megye Horgászsportjáért díjat is, melyet a megyei szövetség intéző bizottsága ítél oda a kiemelkedő munkáért. Az idén 5 fő vehette át az elismerést és a vele járó 50 ezer forint pénzjutalmat több évtizedes tevékenységének elismeréseként: Tóth István, a szövetség korábbi alelnöke, a Zalaegerszegi HE vezetője, Némethy Sándor, a Zalaegerszegi HE, illetve Bagladi József, a Letenyei SHE gazdasági felelőse, Pálla Miklós, a Lovászi Bányász HE korábbi elnöke, Bárczay András, a zalaegerszegi Hunyadi HE vezetőségi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!