Galambok

2016.08.10. 14:53

Apródokból lovagok - A Biblia tanításait mélyítik el a fiatalokban

Galambok, Homokkomárom, Garabonc – Az ország minden részéről érkeztek fiatalok a 19. alkalommal megrendezett imatáborba. A résztvevő gyerekek magas száma miatt három helyszínen tartják a programokat.

Pásztor András

Mint azt Horváthné Makrai Márta táborvezető elmondta: az imatábor alapvető célja, hogy a fiatalokban elmélyítsék a Biblia tanításait.

– A szentmisék mellett, minden nap részleteket olvasunk fel a Bibliából, majd át is beszéljük, fel is dolgozzuk a hallottakat – így a táborvezető, aki hozzátette: mindezt a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően. – Emellett természetesen egy sor szabadidős tevékenységgel is készültünk, a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, sokat kirándulnak, sportolnak és a fürdőlátogatás is részét képezi az egy hetes programnak.

Az idei imatáborba egyébként közel 200 fiatal érkezett, az alsó tagozatosok Galambokon, a felsősök Homokkomáromban, míg a középiskolások és egyetemisták Garaboncon lettek elszállásolva.

A táborozó gyerekek várat is építettek kockákból Fotó: Makrai Márton

A galamboki táborban egy érdekes kerettörténetet is kitaláltak a szervezők a gyerekeknek.

– A történet szerint itt vagyunk Galambváron, ahová összehívtuk a környék összes apródját, hogy a különféle próbatételek után – lovaglás, íjászat, pajzs- és címerkészítés – lovagokká váljanak – említette Horváthné Makrai Márta, aki jelezte: a tábor költségeihez a szülők és a kaposvári egyházmegye mellett, az EMMI is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!