Fűzvölgy

2016.06.12. 14:43

Családbarát és vérmes

Fűzvölgy - A dél-zalai térség kutyásainak vidám, jó kedélyű baráti évadzáró partyjára került sor szombaton a település határában.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Tislér Zoltán kutyakiképző elmondta: hagyomány, hogy a tavaszi időszakot családias együttléttel zárják le, amikor a gazdikkal és a kutyusokkal a család többi tagjai, így a gyerekek is kikapcsolódhatnak.

- Sajnos, „élesben” versenyt most nem tudtunk rendezni, mert valahogy annyira átalakult az utóbbi időben az emberek életvitele, hogy igazából a tagjaink között nincs olyan, aki valamennyi gyakorlati foglalkozáson részt tudott volna venni ebével - bocsátotta előre. - Ezért nehéz összevetni teljesítményeket, hiszen nem egyforma az alapozás. A kutyafajták között amúgy mostanában a német juhász, a border collie és a yorkie különböző változatai, illetve a magyar vizslák a legnépszerűbbek. Nagyon eltűntek viszont a dalmaták, huskyk, a malamutok, a boxerek és a dobermannok. Hogy ez minek tudható be? Nem hiszem, hogy anyagi okai vannak, tehát hogy a kis kutya kevesebbet eszik, ezért olcsóbba kerül, sőt, a kis kutyának minden drágább, mint a nagynak. Mi több, például egy yorkie-t alapból kétszer annyiért lehet megvásárolni, mint mondjuk egy labradort. Nincs racionális indok, egyszerűen divathullámról beszélhetünk Tislér Zoltán azt is elárulta: tapasztalatai szerint napjainkban az emberek leginkább olyan kutyára vágynak, mely jól szocializált, családbarát, és/vagy a házat, portát nagy szigorral őrzi.

Címkék#Fűzvölgy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!