Foci

2011.03.03. 07:51

ZTE-Vasas: a visszavágó az őszt idézte (képgalériával)

Csak formalitásnak számított a ZTE FC–Vasas labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő szerdai visszavágója és az is lett: az egerszegiek 9-0-s összesítéssel jutottak tovább.

Kerkai Attila

ZTE FC– Vasas-Híd 3-0 (3-0)
Zalaegerszeg, 1100 néző. jv.: Urbán Eszter (Kelemen, Tóth).

ZTE: Sipos – Kocsárdi, Miljatovic (Bogunovic, 46.), Kovács G., Panikvar (Kocsis, 46. p.) – Barna, Kamber (Balázs Zs., 60. p.) – Cebara, Horváth A., A. Delic – Simon. Vezetőedző: Csank János.

Vasas: Tulipán – Görgényi, Matolcsi, Arnaut, Polényi – Mundi, Dékány (Stranigg, 75. p.), Pavicevic, Arsic – Csoór (Simeon, 46. p.), Deliczky. Vezetőedző: Komjáti András.

Gólszerzők: Simon a 3. és a 8., Cebara a 37. percben.

Sárga lap: Matolcsi a 31., Barna a 67. percben.


A szombati bajnoki mérkőzés nyomait még magán viselte a játéktér, de ez senkit sem ért meglepetésként. A novemberi első találkozón 6-0-s vereséget szenvedett Vasas sem rukkolt ki újdonsággal, gyakorlatilag B-csapatával vonult kezdéshez, a ZTE pedig a 3. percben már 7-0-ra vezetett összesítéseben. Cebara jobb oldali bedobása Arnaut fején csúszott meg, s érkezett Simon Attila, aki 3 méterről a kapuba fejelt, 1-0. Simon tehát ott folytatta, ahol a Fáy utcai odavágón abbahagyta, hiszen ott háromszor is betalált a Vasas kapujába. Kötve hiszszük, hogy ilyen előzmények után az angyalföldiek játékosai ne jegyezték volna meg a zalai támadó nevét, de ha mégsem, volt még alkalmuk felfigyelni eredményességére. A 8. percben ugyanis újra Simon villant, aki a védők bizonytalanságát kihasználva 5 méterről gurított a kapuba, 2- 0. Az első negyedórában még Kamber lőtt egy kapufát, s a ZTE fölényben játszott. A Vasasnak vélhetően már csak nyűgöt jelentett a mérkőzés, melyet abszolút a ZTE játékosai irányították, különösen Barna Zsolt volt nagyon aktív. A 37. percben pedig jött az újabb gól: egy kipattanó labdára Cebara érkezett és a jobb alsó sarokba gurított, 3-0. A szünethez közeledve Miljatovic kapott egy ütést az arcára, ápolni kellett és a szünet után már nem is tért vissza a pályára, de szó sincs súlyos sérülésről, a cserénél csupán az elővigyázatosságot tartotta szem előtt Csank János vezetőedző.

A folytatás már valóban csak formalitásnak számított és az is volt, de közben a ZTE olykor szemre is szép támadásokat vezetett. Annyi változás történt, hogy ellentétben az első félidővel, a második 45 percben a Vasasnak is akadt néhány ígéretes támadása, viszont az angyalföldiek megmutatták, hogy képesek kihagyni a kihagyhatatlan lehetőséget is. A Magyar Kupa negyeddöntőjébe tehát „döntő fölénnyel”, kettős győzelemmel, 9-0-s összesítéssel a ZTE FC együttese jutott és a lefújást követően a kék-fehérek szurkolói máris azt taglalták: vajon a csütörtöki sorsoláskor mely csapat lenne a legideálisabb ellenfele csapatuknak. Ma minden kiderül, a 13 órakor kezdődő sorsoláson.

Csank János: „Ez már lefutott meccs volt, így különösen örülök, hogy minden játékosom odatette magát. A Vasas gyengébb összeállításban érkezett Egerszegre, viszont játszó csapatot küldött pályára, ami nekünk is hasznosnak bizonyult.”

Komjáti András: „A továbbjutás már az őszi első találkozón eldőlt. A ZTE az első félidőben kihasználta lehetőségeit, viszont erősen tartalékos csapatom a második játékrészben már kialakított néhány ígéretes helyzetet.” A Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből a Budapest Honvéd már novemberben továbbjutott, a harmadosztályú Eger ellen, 10-0-s összesítéssel. Kedden a Siófok (az FTCvel szemben, 4-3-as összesítéssel), valamint a Kecskemét (DVSC, 6-1) tette meg ugyanezt.

Szerdai eredmények: Újpest–Pápa 3-1. Továbbjutott: az Újpest, 6-2-vel. Paks–Kaposvár 0-1. Tj.: Kaposvár, 2-0. Haladás–Videoton 1-3.Tj.: Videoton, 6- 1.  


SIMON: ÖTÖS
– A Vasas elleni két mérkőzésen a csapatnak és nekem is nagyon kijött a lépés. Örülök a góljaimnak, hisz a két összecsapáson ötször voltam eredményes, de nem vonok le ebből messzemenő következtetést. A lényeg, hogy a bajnokságra is átmentsem ezt a formát – értékelt Simon Attila. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!