Foci

2011.03.01. 19:10

ZTE FC visszavágó: fagyos kupahangulat

Az odavágó eredményének ismeretében (a zalaiak ugye annak idején 6-0-ra nyertek a Fáy utcában) a ZTE FC–Vasas Magyar Kupa nyolcaddöntő már nem sok izgalmat ígér. Aggódni inkább amiatt kell, hogy ne sérüljön meg senki a csapatokból.

Kerkai Attila

Szombat óta nem sok minden változott Zalaegerszegen (sem), bár „egy fokkal jobb” a pálya – ahogy Simon Miklós, a ZTE-stadion gondnokságának csoportvezetője kedden megjegyezte. A talaj helyenként fagyott, s nem lehet kérdés, hogy ezek a problémák „elhallatszottak” a hétfői Magyar Labdarúgás Fóruma résztvevőihez is. Nem hinnénk, hogy az MLSZ vezetői ne lennének tisztában azzal, hogy a hazai pályák jelenleg alkalmatlanok átlagos, február végi-március eleji időjárást alapul véve a mostanihoz hasonló idénynyitó meccs dömpinget fogadni. A helyzet javítására évről évre „ötletbörze” zajlik le, aztán – ahogy lenni szokott – minden marad a régiben. Játszani kell, pedig például a szombati, ZTE–Haladás bajnoki nyitányon láthatta bárki, hogy futballozni ilyen körülmények között inkább balesetveszélyes, mint élvezetes...


Ám hiába minden ellenvetés, a mezőny egy része már új meccsre készül, hiszen következik a Magyar Kupa-visszavágó. A ZTE számára sima továbbjutást ígér a szerdai meccs, a novemberi, gólzáporos idegenbeli sikernek köszönhetően. Csank János, az egerszegiek vezetődzője viszont semmiféle könnyebbséget nem érez emiatt a szerdai találkozóval kapcsolatban.

– A Vasas élvonalbeli csapat, és mi ennek megfelelően készülünk ellene – jelentette ki. – Természetesen ismét le akarjuk győzni a piros-kékeket, hiszen ez az önbizalmunkat is javíthatná. Játszani kell, így nem foglalkozunk a körülményekkel, de persze azzal tisztában van mindenki, hogy ez sem a pályának, sem a játékosnak nem tesz jót.

A körülmények mérlegelése után a ZTE FC-nél úgy döntöttek: nincs értelme jegyet szedni a szerdai találkozóra, amely így ingyenesen lesz megtekinthető.

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Sipos – Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Panikvar – Kamber, Szalai, A. Delic – Rajcomar, Simon, Balázs Zs. 


MECCSDÖMPING – FÉLIG TÉLBEN
A ZTE FC még mindhárom magyarországi sorozatban érdekelt, hiszen a bajnoki küzdelmek mellett a Ligakupára és – remélhetőleg nem kiabáljuk el – a Magyar Kupa küzdelmeinek folytatására is készülhet. Utóbbi sorozatban a jövő héten már a negyeddöntők következnek. A papírforma szerint március 19-ig tehát szerda-szombat ritmusban kell játszania a csapatnak, összesen hét tétmérkőzést. Ezért sem mindegy a pályák talajának minősége, és nem csak a zetések számára... 

A szerda délután két órakor kezdődő találkozót ingyen tekinthetik meg a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!